
Un tort special, cu crema de cafea si crema caramel, pentru un om deosebit, sotul meu, care a implinit de curand o frumoasa varsta. El iubeste cafeaua, dar si caramelul si ciocolata, asa ca in acest tort le-a gasit pe toate, plus cateva nuci caramelizate care au adaugat un plus de gust acestui minunat tort.
Tort cu crema de cafea si crema caramel – Ingrediente (tort de 20 cm )
Dacquiose migdale si cafea – Ingrediente (1 foaie de 20 cm + 1 foaie 18 cm )
- 55 g faina de migdale
- 55 g zahar pudra
- 30 g galbenus
- 45 g oua intregi
- 80 g albusuri
- 35 g zahar tos fin
- 40 g faina
- 5 g cafea solubila
- un varf cutit sare
Crema de cafea si nuci – Ingrediente
- 65 ml lapte
- 2 galbenusuri medii
- 5 g cafea solubila
- 30 g zahar tos fin
- 2 g gelatina foi
- 150 ml smantana pentru frisca
- 80 g nuci caramelizate (am folosit 80 g miez nuca + 60 g zahar tos fin)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu