Tort cu crema de cafea si crema caramel


tort-detaliu

Un tort special, cu crema de cafea si crema caramel, pentru un om deosebit, sotul meu, care a implinit de curand o frumoasa varsta. El iubeste cafeaua, dar si caramelul si ciocolata, asa ca in acest tort le-a gasit pe toate, plus cateva nuci caramelizate care au adaugat un plus de gust acestui minunat tort.

Tort cu crema de cafea si crema caramel – Ingrediente (tort de 20 cm )

Dacquiose migdale si cafea – Ingrediente (1 foaie de 20 cm  + 1 foaie 18 cm )

  • 55 g faina de migdale
  • 55 g zahar pudra
  • 30 g galbenus
  • 45 g oua intregi
  • 80 g albusuri
  • 35 g zahar tos fin
  • 40 g faina
  • 5 g cafea solubila
  • un varf cutit sare

Crema de cafea si nuci – Ingrediente

  • 65 ml lapte
  • 2 galbenusuri medii
  • 5 g cafea solubila
  • 30 g zahar tos fin
  • 2 g gelatina foi
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 80 g nuci caramelizate (am folosit 80 g miez nuca + 60 g zahar tos fin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu