Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba


Tort de ciocolata cu crema de cafeaRevelionul la noi acasa inseamna tort de ciocolata. Asa cum spune sotul meu, nu conteaza aperitivele si nici felurile principale. Daca exista tortul de ciocolata, masa de Revelion este completa. Am incercat sa propun un tort cu fructe dar nu prea am avut succes. Bine, adevarul e ca nici eu nu zic nu in fata unei felii de tort de ciocolata, asa ca de data aceasta am facut un delicios tort cu crema de ciocolata alba si cafea si ganache de ciocolata toblerone, preferata mea in absolut. Reteta tortului de ciocolata nu este deloc complicata si nici macar migaloasa, iar blatul are o consistenta perfecta pentru insiropat. Stiu ca spun asta despre majoritatea torturilor mele, dar acesta a fost atat de gustos si parfumat, incat o sa-l repet chiar zilele acestea.

Scuzati lipsa partiala a pozelor. Tortul a fost facut la o ora foarte tarzie si nu am avut timp si nici conditii adecvate pentru fotografii.

Ingrediente – Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba (24 cm Ø)

Ingrediente Blat Tort
  • 250 ml apa calduta
  • 200 g zahar alb
  • 130 g zahar brun cu melasa
  • 2 oua
  • 125 g unt
  • 20 g cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 225 g faina
  • 3/4 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
Ingrediente – Crema de ciocolata alba cu cafea
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml cafea fiarta
  • 250 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
Ingrediente – Ganache de ciocolata toblerone
  • 200 g ciocolata toblerone
  • 400 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
Ingrediente – Sirop de cafea
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri cafea
  • 125 g zahar brun cu melasa/zahar brun simplu
  • esenta de cafea
Ingrediente – Glazura de ciocolata
  • 100 ml apa
  • 170 g zahar
  • 75 g cacao
  • 12 g foi gelatina/10 g gelatina praf
  • 90 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu