Anul acesta am sarbatorit cei 38 de ani cu un tort de zmeura si panna cotta. Zmeura, destul de greu de gasit in zona in care locuiesc, este unul dintre fructele de padure pe care le iubesc cel mai mult. In timp ce alergam prin magazine in cautarea ei, mi-am amintit cat de simplu si rapid o gaseam in Romania in perioada asta. Nu stiu daca acum se mai gaseste peste tot, desi cred eu ca in pietele din tara exista cam toate fructele de padure, dar eu am ramas cu amintirea frigiderului in care aveam tot timpul zmeura, mure, afine. Combinatia dintre zmeura, panna cotta, pandispanul fara faina si aluatul fraged cu cacao si scortisoara este mai mult decat delicioasa. Tortul a fost parfumat, racoros si lejer si absolut deloc greu de facut.Ingrediente – Tort cu zmeura si panna cotta (24 cm ∅)
Ingrediente – Pandispan fara faina (1 foaie blat 18 cm ∅)
- 85 g albus (3 albusuri de la oua medii)
- 70 g galbenus (5 galbenusuri de la oua medii)
- 110 g zahar
- 35 g cacao
Ingrediente – Aluat fraged cu cacao si scortisoara (550 g aluat fraged)
- 250 g faina
- 125 g unt
- 50 g cacao
- 125 g zahar
- 1 ou mediu (50 g)
- 75 ml lapte
- 4 g scortisoara
Ingrediente – Strat de ciocolata
- 100 g ciocolata cu lapte
Ingrediente – Mousse de zmeura
- 200 g zmeura
- 300 g smantana vegetala indulcita pentru frisca
- 80 g zahar pudra
- 8 g gelatina foi/6 g gelatina praf
- 60 g mascarpone
Ingrediente – Panna cotta
- 450 g smantana vegetala indulcita pentru frisca
- 90 g smantana vegetala indulcita pentru frisca
- 70 g zahar pudra
- 1 pastaie vanilie/2 plicuri vanilina
- 10 g gelatina foi/8 g gelatina praf
Ingrediente – Gelatina de zmeura
- 195 g zmeura
- 75 g zahar pudra
- 4 g gelatina foi/2 g gelatina praf
Ingrediente – Bezele
- 60 g albus
- 60 g zahar tos
- 60 g zahar pudra
- 1 varf cutit sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu