
Se spune ca viata unei femei incepe abia la 40 de ani. Eu nu stiu daca e adevarat, dar sigur o sa aflu la anul. Pana atunci, la 39 de ani abia impliniti, declar ca ma simt foarte bine, la fel ca anul trecut sau acum 2 ani. Anul acesta am pregatit un tort mai racoros, perfect potrivit pentru canicula care ne chinuie de cateva saptamani. A fost atat de gustos, incat nu a mai ramas nici macar o mica felie pentru a doua zi. Explicatia o sa fie cam lunga, dar va garantez ca acest minunat tort cu mousse de mango nu se face foarte greu. Avem nevoie de rabdare, ce-i drept, dar sigur merita.
Tort cu mousse de mango si lime – Ingrediente (tort 22 cm ø)
Blat cacao si miere – Ingrediente pentru 1 foaie de 22 cm ø + 1 foaie 18 cm ø
- 90 g faina
- 60 g amidon de porumb
- 90 g zahar
- 120 g galbenusuri (6 galbenusuri medii)
- 15 g miere
- 180 g albus (6 albusuri medii)
- 15 g cacao
- 45 g zahar
Sirop de rom – Ingrediente
- 25 g zahar
- 50 ml apa
- 15 ml rom
Mousse de mango – Ingrediente
- 200 ml smantana lichida pentru frisca
- 50 g zahar pudra
- 50 g mascarpone
- 100 g pulpa de mango
- 6 g gelatina foi
Crema de ciocolata alba – Ingrediente
- 250 ml lapte
- 80 ml smantana lichida pentru frisca
- 110 g zahar
- 80 g galbenus
- 25 g faina
- 1 pastaie vanilie
- 85 g ciocolata alba
- 150 ml smantana pentru frisca
- 2 lime coaja rasa
Mousse vanilie – Mousse de vanilie
- 200 g crema vanilie (ramasa de la mousse ciocolata alba)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 g nuci caramelizate (am folosit 80 g nuci si 60 g zahar pt caramel)
Mousse de lime – Ingrediente
- 25 ml suc lime
- 60 g mascarpone
- 30 g zahar pudra
- 150 ml smantana lichida pentru frisca
- 6 g gelatina foi
Decoratiuni tort – Ingrediente
- 200 g ciocolata alba
- 75 g ciocolata neagra
- capsuni
- mure
- miez de nuca caramelizat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu