Tort cu mousse de mango si lime

Se spune ca viata unei femei incepe abia la 40 de ani. Eu nu stiu daca e adevarat, dar sigur o sa aflu la anul. Pana atunci, la 39 de ani abia impliniti, declar ca ma simt foarte bine, la fel ca anul trecut sau acum 2 ani. Anul acesta am pregatit un tort mai racoros, perfect potrivit pentru canicula care ne chinuie de cateva saptamani. A fost atat de gustos, incat nu a mai ramas nici macar o mica felie pentru a doua zi. Explicatia o sa fie cam lunga, dar va garantez ca acest minunat tort cu mousse de mango nu se face foarte greu. Avem nevoie de rabdare, ce-i drept, dar sigur merita.

Tort cu mousse de mango si lime – Ingrediente (tort 22 cm ø)

Blat cacao si miere – Ingrediente pentru 1 foaie de 22 cm ø + 1 foaie 18 cm ø

  • 90 g faina
  • 60 g amidon de porumb
  • 90 g zahar
  • 120 g galbenusuri (6 galbenusuri medii)
  • 15 g miere
  • 180 g albus (6 albusuri medii)
  • 15 g cacao
  • 45 g zahar

Sirop de rom – Ingrediente

  • 25 g zahar
  • 50 ml apa
  • 15 ml rom

Mousse de mango – Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g mascarpone
  • 100 g pulpa de mango
  • 6 g gelatina foi

Crema de ciocolata alba – Ingrediente

    tort-mango-laura-adamache
  • 250 ml lapte
  • 80 ml smantana lichida pentru frisca
  • 110 g zahar
  • 80 g galbenus
  • 25 g faina
  • 1 pastaie vanilie
  • 85 g ciocolata alba
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 lime coaja rasa

Mousse vanilie – Mousse de vanilie 

  • 200 g crema vanilie (ramasa de la mousse ciocolata alba)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g nuci caramelizate (am folosit 80 g nuci si 60 g zahar pt caramel)

Mousse de lime – Ingrediente 

  • 25 ml suc lime
  • 60 g mascarpone
  • 30 g zahar pudra
  • 150 ml smantana lichida pentru frisca
  • 6 g gelatina foi

Decoratiuni tort – Ingrediente

  • 200 g ciocolata alba
  • 75 g ciocolata neagra
  • capsuni
  • mure
  • miez de nuca caramelizat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu